Annordia - Artiklar

Artiklar

Annordia har under åren medverkat med debattartiklar och inlägg i fackpress. Det har också skrivits en del om oss och våra uppdrag. Här är några sådana exempel. Vissa går att ladda ner som pdf-filer.

Scandic Midroc Oceanpiren Helsingborg Annordia

Scandic öppnar i Helsingborg

Fastighetsvärlden skriver om Midrocs hotellprojekt vid Oceanpiren i Helsingborg. Annordia var rådgivare åt Midroc vid rekryteringen av Scandic Hotels som hotelloperatör.

Fastighetsvärlden hotellkonsult

Hotellexperten Annordia rekyterar tre

Fastighetsvärlden uppmärksammar att vi rekryterar tre nya medarbetare till Stockholmskontoret.

Vi Invest Annordia PEAB Ulriksdal

Vi Invest satsar på hotell i Ulriksdal

Fastighetsvärlden uppmärksammar Vi Invests planerade hotelletablering i Ulriksdal. Annordia agerade rådgivare åt Peab vid försäljningen av byggrätten till Vi Invest.

Fastighetsvärlden Annordia Genova Property Group

Genova köper lägenhetshotell för 188 miljoner

Fastighetsvärlden uppmärksammar Genova Property Groups köp av fastigheten Veddesta 5:12 i Järfälla kommun. Fastigheten omfattar ett lägenhetshotell med 153 rum som hyrs av Hoom Home & Hotel genom ett 20-årigt hyresavtal. Annordia var rådgivare åt Genova vik köpet.

Besöksliv Spångholmsgården Bara Annordia Annehem

Nytt spahotell planeras utanför Malmö

Besöksliv skriver om Annehems hotellprojekt i Bara utanför Malmö. Annordia agerar rådgivare till Annehem vid rekrytering av hotelloperatör.

Annordia Annehem Spångholmsgården Spa

Annehem satsar på resorthotell utanför Malmö

Fastighetsvärlden skriver om Annehems hotellprojekt i Bara, utanför Malmö. Annordia har uppdrag att finna en operatör till det planerade resorthotellet.

FV - Atrium Ljungberg Sickla

Choice checkar in i AL:s nya hotell i Sickla

Fastighetsvärlden skriver om Atrium Ljungbergs hotellprojekt i Sickla där Nordic Choice Hotels har rekryterats som operatör. Annordia var rådgivare till Atrium Ljungberg vid rekryteringsprocessen.

Annordia Castellum Sundsvall

Annordia hjälper Castellum i norr

Fastighetsvärlden uppmärksammar Castellums hotellprojekt i Sundsvalls stadshus där Annordia agerar rådgivare vid rekryteringen av en hotelloperatör.

Annordia ICA Fastigheter Besöksliv

Ica gör hotellpremiär i Bromma

Besöksliv uppmärksammar ICA Fastigheters hotellprojekt i Bromma där Annordia har uppdraget att finna en operatör.

171020 - Skellefteå redo sälja storprojekt _ Fastighetsvärlden

Skellefteå redo sälja storprojekt

Fastighetsvärlden uppmärksammar Skellefteå kommuns hotellprojekt i det framtida kulturhuset. Annordia agerar rådgivare vid rekrytering av en operatör till det nya hotellet.

Annordia Klövern Mölndal Göteborg

Klövern lanserar stort mäss- och hotellprojekt i Göteborg

Fastighetsvärlden skriver om Klöverns mäss- och hotellprojekt i Åby, Mölndal. Annordia har uppdraget att rekrytera en hotelloperatör till projektet.

Annordia Vasallen Rindö Spahotell

Vasallen vill bygga hotell i Rindö Hamn

I en artikel i Fastighetsvärlden beskrivs Vasallens hotellprojekt i Rindö Hamn där Annordia har uppdraget att hitta en hotelloperatör.

Annordia SvD

Hotellnäringen blomstrar – då är rummen dyrast

SvD skriver om hotellmarknadens utveckling och Annordia.

Fastighetsvärlden

Presentation Stockholmsmarknaden 2017

Carolinne Bjerkings och Hans Åke Peterssons presentation om Stockholm hotellmarknad på Fastighetsvärldens Stockholmsmarknadsdag på At Six 23 mars 2017.

Fastighetsvärlden Annordia

Experternas tre drömhotell

Fastighetsvärlden skriver om seminariet Stockholmsmarknaden 2017 där Hans Åke Petersson och Carolinne Bjerking pratade om Stockholms hotellmarknad och sina drömprojekt.

Liten framsida

Annordia Newsletter #4 2016

I detta nyhetsbrev tittar vi bland annat närmare på teknologitrenden i hotellbranschen och hur olika innovationer appliceras på hotell världen över.

Hallands nyheter Parkhotellet

Hotell planeras vid Sparbankshallen

Annordias VD Hans Åke Petersson intevjuas i Hallands Nyheter angående uppdraget att rekrytera en operatör till ett nytt hotell vid Sparbankshallen i Varberg.

Fastighetsvarlden-Sickla

Så häftigt blir Atrium Ljungbergs hotell i Sickla

Fastighetsvärlden uppmärksammar Atrium Ljungbergs hotellprojekt i Sickla. Annordia agerar rådgivare åt Atrium Ljungberg vid rekryteringen av en operatör till det nya hotellet.

Framsida-artikel

Annordia Newsletter #3 2016

Vi undersöker betydelsen av OTA:er som till exempel Booking.com och Hotels.com samt summerar årets första halvår på hotellmarknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Stockholms Hotellrapport 2016 - Annordia - Stockholm Business Region

Invest Stockholm – Stockholms Hotellrapport 2016

På uppdrag av Invest Stockholm, Stockholms stads officiella organ för investeringsfrämjande, har Annordia tagit fram en hotellrapport över utbud och efterfrågan av kommersiellt boende i Stockholm. http://www.investstockholm.com/

Stockholm Hotel Report 2016

Invest Stockholm – Stockholm Hotel Report 2016 (short version)

På uppdrag av Invest Stockholm, Stockholms stads officiella organ för investeringsfrämjande, har Annordia tagit fram en hotellrapport över utbud och efterfrågan av kommersiellt boende i Stockholm. http://www.investstockholm.com/

SvD - Annordia

Annordia i SvD

Svenska Dagbladet intervjuar Annordias VD Hans Åke Petersson angående Hotellrapporten 2016 som har tagits fram på uppdrag av Invest Stockholm.

Fastighetsvärlden 5/6 - Annordia

Möjligheter och hot inom hotell – Fastighetsvärlden 5/6 2016

I Fastighetsvärlden nummer 5-6 2016 skriver Annordias VD Hans Åke Petersson bland annat om var behov finns för nya hotelletableringar.

Nytt hotell i Palma Mallorca - Annordia Genova Property Group Nobis

Nytt hotell i Palma, Spanien

Fastighetsvärlden skriver om Genova Property Groups hotellprojekt i Palma, Spanien där Annordia agerade rådgivare åt fastighetsägaren vid rekryteringen av en hotelloperatör. Hotellet kommer att omfatta cirka 2 000 kvadratmeter i en fastighet i centrala Palma. Hotellet kommer att drivas av Nobis AB efter att ett 20-årigt avtal tecknades tidigare i veckan.

Skarmklipp

Nytt hotell i Ängelholm

Fastighetsvärlden uppmärksammar vårt uppdrag för Backahill att finna en operatör till ett nytt hotell i centrala Ängelholm. Det blir Riverside Hotel i Ängelholm AB som ska driva hotellet som kommer att ha 112 rum och stora ytor för restaurang, konferens, mässor och evenemang.

fastighetsvarlden1

Nytt hotell i Solna

Fastighetsvärlden uppmärksammar vårt uppdrag för Humlegården att finna en operatör till ett nytt hotell i Solna strand, intill Swedbanks huvudkontor.

Framsida-artikel

Annordia Newsletter #2 2016

Vi tittar närmare på Airbnb och summerar årets första kvartal på hotellmarknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Framsida

Annordia Newsletter #1 2016

I detta nyhetsbrev summerar vi hotellåret 2015 och tittar närmare på Sveriges kongressmarknad.

Nyhetsbrev 2015-3

Annordia Newsletter #3 2015

I detta nyhetsbrev tittar vi bland annat närmare på vad som karaktäriserar Stockholms hotellmarknad och vilka trender som är heta just nu.

Framsida

Annordia Newsletter #2 2015

Nyhetsbrevet innehåller en genomgång av hotellmarknaden i Sveriges tre största städer under det första halvåret i år. Vår VD berättar om några spännande projekt och vi tittar närmare på varför etableringsstudier är viktiga vid hotellinvesteringar.

CHECK-IN---Swedish-Hotel-Investment-Guide-2015

Swedish Hotel Investment Guide 2015

Vi har till följd av det ökade intresset för den svenska hotellmarknaden utvecklat en informationsbroschyr tillsammans med Business Sweden och Stockholm Business Region.

DI Annordia

Nya höjdare ritar om stadsbilderna

Annordias VD Hans Åke Petersson kommenterar utvecklingen på hotellmarknaden i de tre svenska storstäderna i en artikel i Dagens Industri.

Framsida

Annordia Newsletter #1 2015

Vårt första nyhetsbrev för året bjuder på en genomgång av hotellmarknaden i Sveriges tre största städer under 2014. Vi tittar också närmare på internationella operatörers intresse av att etablera sig på den nordiska marknaden.

Annordia-Newsletter-2-2014

Annordia Newsletter #2 2014

Vårt andra nyhetsbrev för året bjuder på en genomgång av hotellmarknaden i Sveriges tre största städer under det första kvartalet och vi tittar också närmare på trenden att konvertera kontor till hotell.

Fastighetsvarlden-Suttung

Uppsalas nya storhotell

Fastighetsvärlden uppmärksammar vårt uppdrag för Klövern att finna en operatör till deras hotellprojekt i centrala Uppsala.

Fastighetsvarlden-St-Gertrud2

Petter Stordalen går ”all in” i Malmö

Vårt uppdrag att finna en hotelloperatör till Skånska Dagbladets lokaler i Malmö är klart. Ett Clarion Collection med 180 rum öppnar till sommaren 2016, vilket blir Stordalens sjätte hotell i staden och en ”all in” enligt Fastighetsvärlden.

Fastighetsvarlden-Gallerian2

60 intressenter på hotell i Gallerian

Fastighetsvärlden uppmärksammar att Gallerianprojektet går in i slutfasen. Vi har nu en handfull intressenter kvar från de ursprungliga 60.

Nyhetsbrev-1

Annordia Newsletter #1 2014

I årets första nyhetsbrev tittar vi tillbaka på 2013 samtidigt som Annordias VD ger sin syn på framtiden. Dessutom uppmärksammar vi en internationell trend som kommit till Stockholm.

Besöksliv---Jönköping

Han ska driva höghushotell i Jönköping

Besöksliv uppmärksammar ett hotellprojekt i Jönköping där vi är rådgivare till NCC.

Gallerian-artikel

Gallerian kan få tre hotell

Det är stort intresse kring hotelletableringen i Galleriankvarteret i Stockholm. Läs gärna Fastighetsvärldens artikel om projektet.

Fastighetsvarlden-St-Gertrud

Anrikt tidningshus i Malmö blir hotell

Fastighetsvärlden skriver om vårt hotellprojekt i Skånska Dagbladets lokaler i centrala Malmö.

Besöksliv---Ulriksdal

ESS Hotell vann kontrakt i Ulriksdal

Vi har varit rådgivare till Peab vid deras hotellprojekt i Ulriksdal. ESS Hotell vann anbudsprocessen, vilket uppmärksammas av Besöksliv i en artikel.

Fasthetsnytt-2009

Eländiga tider, strålande tider!

Så är det dags för lågkonjunktur igen, och det enda lite ovanliga den här gången är att fallet kom så snabbt. För övrigt intet nytt under solen.

hyresavtal

Hyresavtal i lust och nöd

Hotellfastigheter låter sig bara svårligen byggas om till någon annan verksamhet. Operatören flyttar inte om han inte är tvingad. Så där står ni som ett annat gift par, och oavsett vad som händer gäller det att göra det bästa av situationen.

© 2018 Annordia | All rights reserved