Nyheter

Operatör sökes till Mölndal

På uppdrag av fastighetsägaren Klövern söker Annordia en operatör till ett nytt hotell som ska byggas i Mölndals kommun. Hotellet placeras intill det befintliga Åbytravet och ska byggas i samband med en ny mässhall på området.

Hotellet placeras intill det befintliga ÅbyTravet och ska byggas i samband med en ny mässhall på området. Travet hade över 100 000 besökare fördelat över ungefär 100 evenemangsdagar under 2015. Mässhallen kommer att uppgå till cirka 11 500 kvadratmeter och drivas av EasyFairs Norden som är Sveriges största arrangör av B2B-mässor. Tillsammans bildar de tre anläggningarna en av de främsta mötesplatserna i Västsverige, endast 10 minuter från Göteborg.

Klövern, ÅbyTravet, Arkitektbyrån Design och Annordia har tillsammans utvecklat ett konceptförslag som omfattar 168 hotellrum, en bar samt en matsal fördelat över 12 plan. Hotellet får enligt förslaget en total bruksarea om 6 680 kvadratmeter. Det finns dock möjlighet att bygga upp till 16 plan och på så sätt rymma upp till 280 rum.

Mölndals vision för 2020 omfattar främst målen att skapa en sammanhållen stadskärna, fortsätta utveckla det starka näringslivet i regionen samt utnyttja närheten till Göteborg i större utsträckning. Minst 5 000 nya bostäder och 3 000 nya arbetsplatser ska tillkomma i kommunen fram till 2020.

Kontakta oss gärna för mer information.