Nyheter

Operatör sökes till Stockholm

På uppdrag av fastighetsägaren Kungsleden söker vi en operatör till ett planerat hotell beläget i Kvarteret Blästern i centrala Stockholm.

Det tilltänkta hotellet planeras i Vasastaden och avses utgöra del i det snabbväxande stadsdelsområdet Hagastaden. Hotellet planeras inrymmas i två intilliggande byggnader som vetter mot en innergård. Huvudbyggnaden har stor industrikaraktär och utformades av en av svensk historias mest välrenommerade arkitekter, Sigurd Lewerentz.

Närheten till det snabbt utvecklande forsknings- och näringslivsområdet i Hagastaden, samt det sprudlande shopping- och nöjeslivet i centrala Stockholm, gör platsen attraktiv för en nyetablering.

Hotellet har designats av Sweco Arkitekter, där Annordia har medverkat vid utformningen av hotellets interiöra funktioner. Total bruksarea uppgår till cirka 7 700 kvadratmeter och omfattar bland annat 197 gästrum, restaurang och möteslokaler, varav den största möteslokalen har en kapacitet för cirka 90 personer i biosittning. Cirka 30 procent av gästrummen är mörka (utan fönster), och dess storlek varierar mellan 9 och 46 kvadratmeter.

Det finns möjlighet att hyra ytterligare cirka 2 350 kvadratmeter bruksarea och därmed utöka hotellets kapacitet med 64 rum. Anläggningen rymmer även ett parkeringsgarage, varav cirka 30 p-platser kan hyras specifikt för hotellet.

Vid intresse lämnas ett indikativt anbud för ett hyresavtal till någon av Annordias representanter senast den 30 juni 2015.