Nyheter

Operatör sökes till Umeå

På uppdrag av fastighetsägaren Akademiska Hus söker Annordia en operatör till ett nytt hotellprojekt som planeras i direkt anslutning till IKSU sport i Umeå. IKSU sport är en av norra Europas största multisportanläggningar som bland annat rymmer en inomhusarena, träningshallar, en klätterhall, rackethallar och en simhall. I fjol hade anläggningen cirka 941 000 besökare.

IKSU sport och det kommande Sporthotellet tillhör området Universitetsstaden, som även omfattar bland annat Umeå Universitet, Norrlands Universitetssjukhus, Sveriges Lantbruksuniversitet samt en rad kunskapsintensiva verksamheter i Uminova Science Park. Idag har Universitetsstaden omkring 12 500 förvärvsarbetande, 20 000 studenter och 2 900 boende. Genom omfattande utvecklingsprojekt ska områdets stadsmässighet öka och integreras med centrala Umeå. Bland annat finns planer på att färdigställa cirka 2 000 nya bostäder i Universitetsstaden inom tio år.

Akademiska Hus har tillsammans med Tirsén & Aili Arkitekter och Annordia utvecklat ett hotellkoncept som omfattar 125 gästrum. Därtill innehåller det föreslagna konceptet en restaurang med 170 sittplatser samt en möteslokal med en maximal kapacitet för 180 personer i biosittning. Hotellets sammanlagda bruksarea uppgår till drygt 4 500 kvadratmeter.

Kontakta oss gärna för mer information.